Reflektioner efter CiiR-seminarium 19 okt -11

Det var en intressant eftermiddag CiiR inbjöd till. Kalle Lyytinen visade vilken hisnande utveckling som skett i och med digitialiseringen – och vart kommer vi sist och slutligen att utveckla med dessa självgenerernade digitala systemen blir intressant att se, samtidigt som det är svårt att greppa. Det som bekymrar mig är att mycket av utvecklingen är konsumentdriven och att det därmed finns grupper som inte är med och skapar denna utveckling. Det är alltså viktigt att det finns andra som tar på sig rollen som språkrör för dessa. Jag tänker på målgrupper som dementa, individer med funktionsnedsättningar osv. Vad medför den utvecklingen som sker för demokratibegreppet? Behövs förutom läs- och skrivkunnighet, matematisk kunnighet en ”digital kunnighet” av högre grad än vad som diskuterats.

Sara Öhrvalls presentation, där hon på ett medryckande sätt beskrev hur Bonnier jobbar med att ligga i framkant i den digitaliserade världen gav en hel del att tänka på. Hur på ett medvetet sätt arbeta med de tröghetsfaktorer som begränsar innovationer? Detta var något som hon kunde visa att Bonnier klarat av.

Vi fick även ta del av hur man jobbat inom Process-IT (Per Levén) och Nils-Gustav Lundgrens analyser kring attityder ur olika aspekter. Bägge gav oss mycket matnyttigt tillbaka till vardagen.

Avslutningsvis kan jag konstatera att en positiv inställning till livet verkar vara ett bra val …. (Se Lundgrens analyser). Trevlig helg!

Lena Finne Jansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s